A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapjára felkerült adatok szerint a Dél-Afrikai Köztársaság gazdasága 0,1 százalékkal zsugorodott a második negyedévhez képest - adta hírül az MTI.

A gazdaságnövekedés 1 százalékról 0,4 százalékra lassult Dél-Koreában és 0,9 százalékról 0,3 százalékra Kanadában.

Szerényen, 0,6 százalékról 0,4 százalékra mérséklődött Ausztrália GDP-növekedése.

Minimálisan gyengült a bővülés üteme Kínában (1,6 százalékról 1,5 százalékra), Indonéziában (1,3 százalékról 1,2 százalékra) és Japánban (0,5 százalékról 0,4 százalékra).

Ugyancsak a második negyedévvel összevetve nem változott a gazdaság növekedése az Egyesült Államokban (0,5 százalék), Franciaországban (0,3 százalék) és Olaszországban (0,1 százalék).

Eközben minimálisan gyorsult a GDP-növekedés Indiában (1 százalékról 1,1 százalékra), Brazíliában (0,5 százalékról 0,6 százalék) és az Európai Unióban (0,2 százalékról 0,3 százalékra).

Nagy-Britanniába és Németországban a második negyedévi egyaránt 0,2 százalékos gazdasági zsugorodás után a harmadik negyedévben a GDP 0,3 százalékkal, illetve 0,1 százalékkal nőtt.

Mexikóban negyedéves összehasonlításban a harmadik negyedévben is 0,1 százalékos gazdasági zsugorodást jegyeztek fel.

Éves összevetésben a G20 országaiban a GDP bővülése 2,9 százalékra mérséklődött a második negyedévi 3 százalékról. A legnagyobb, 6 százalékos növekedést Kína érte el, a legnagyobb zsugorodás, 0,2 százalékos, Mexikóban volt.