Bill Gates a társalapítója az Egyesült Államok legértékesebb vállalatának, a Microsoftnak, emellett egy világszintű jótékonysági birodalmat is kiépített, ám Elon Musk, az elektromos meghajtású Tesla autókat gyártó vállalat vezérigaztója ennek ellenére kiábrándítónak tartja a személyét. Az ok egyszerű: Gates nemrégiben egy Porsche Taycan villanyautót vásárolt ahelyett, hogy a Tesla kínálatából választott volna - adta hírül a CNN.

Pedig megdicsérte

Muskot az sem vigasztalta, hogy az interjúban, amelyben Gates beszámolt új verdájáról, mellesleg a Teslát is megdicsérte.

Arról beszélt ugyanis, hogy az elektromos autók sokat tehetnek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséért. Miután várakozása szerint tíz évben belül annyival csökken az áruk, hogy nem kerülnek majd többe, mint a hagyományos belső égésű motorral felszerelt társaik, az emberek várhatóan örömmel váltanak majd villanyautókra.

Az első elemes autója

Gates Új Porschéja persze egy prémium kategóriás autó, ennek megfelelő árral. Ez az első villanyautója, és nagyon élvezi.

Persze a rövidebb hatótáv gondot jelent, mert hát a benzin jó tulajdonsága, hogy hatalmas az energiasűrűsége, ezért viszonylag nagy távot lehet megtenni egy tank üzemanyaggal és az újratöltés is gyorsan megy - fejtegette Gates, bizonyítva, hogy egy igazi multimilliárdos az energiahatékonyság témaköréhez is hozzá tud szólni.