Nagyot zuhant a gázár az USA-ban

Az elmúlt 15 év legnagyobb zuhanását szenvedte el a földgáz határidős árfolyama tegnap az amerikai tőzsdén, több mint 16 százalékot esett. Hatalmas mozgások voltak az elmúlt napokban a földgázpiacon, egy nappal korábban 18 százalékot szárnyalt, a hideg téllel és a szűkös készletekkel kapcsolatos spekulációk közepette - írja a portfolio.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. november 16. péntek, 17:32
Fotó: Shutterstock

A tegnapi kereskedésben több mint 16 százalékot zuhant a földgáz decemberi határidős árfolyama a Nymex-en, ami 2003 februárja óta nem látott mértékű napi esés. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy nappal korábban pedig 14 éve nem látott, 18 százalékos emelkedést mutatott az árfolyam, azon spekulációkra, miszerint hideg tél jöhet az Egyesült Államokban, az amerikai készletek pedig szűkösek - olvasható a portálon.

A tárolt készletek alacsony szinten lesznek a tél folyamán, ezért a szokottnál nagyobb volatilitás várható - jósolja a Schneider Electric Global Research tradere. Ha hidegebbre fordul az időjárás, akkor potenciálisan emelkedhet az árfolyam, ha pedig enyhül, az az árfolyam esését vonhatja maga után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.16 19:07

16%-ot esett, egy nappal korábban pedig 18%-ot emelkett. Ma ismét 4%-ot emelkedett. Egy hónapos időtávon pedig több mint 30%-al drágult. Közben megérkeztek az első orosz LNG-szállítmányok is Amerikába (az rt.com kommentelőinek nagy örömére), erre szokták mondani hogy visszafele sültek el a szankciók...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html