Németországból a július-szeptemberi időszakra vonatkozó GDP adat várható, amely az előző negyedévhez képest 0,7, éves összevetésben 3,9 százalékkal nőtt. Elemzők e két adatban - a részletes mutatók ismeretében - sem várnak változást.


Az USA gazdasági teljesítményéről is érkeznek adatok, amelyek esetében viszont revízióra számít a piac: az USA harmadik negyedévi (évesített) GDP-növekedésének üteme a konszenzus szerint 2,4 százalék lesz, ami 0,4 százalékponttal több, mint az előzetes becslésben szereplő adat.


A fent említett adatok mellett az európai mutatók közül a Markit beszerzési menedzser indexe emelhető még ki. Az eurózóna feldolgozóipari indexét az októberi 54,6 pont után 54,4 pontra, a szolgáltatószektorét 53,3 pont után 53,1 pontra várja a piac, a kompozit mutató a prognózisok szerint szintén 0,2 ponttal, 53,6 pontra csökken.


Az USA-ból még októberi lakáspiaci, illetve rendelésállomány-adatra lehet számítani. A használtlakás-eladások évesített üteme az elemzők szerint a szeptemberi 4,53 millióról 4,48 millióra csökkent, a tartósfogyasztásicikk-rendelésállomány havi bővülésének üteme pedig 3,5 százalékról 0,1 százalékra.