Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég azt közölte, hogy a januártól szeptember végéig tartó háromnegyed évben az exportbevétele 31 milliárd dollárt tett ki, ami 12,1 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. A vizsgált időszakban a Gazprom 159,7 milliárd köbméter földgázt exportált, 3,8 százalékkal kevesebbet, mint egy éve.

A Gazprom szeptemberben 16,4 milliárd köbméter földgázt adott el külföldön 2,679 milliárd dollár értékben. Az exportált gázmennyiség 0,6 százalékkal kisebb, a bevétel ugyanakkor 0,3 százalékkal több tavaly szeptemberhez képest.

Az orosz társaság azzal számol, hogy az idei gázexportja kisebb lesz a tavalyinál és a 2017. évi 192 milliárd köbméterhez lesz közeli.

A cég várakozása szerint az idei termelése 495,1 milliárd köbméterre mérséklődik a tavalyi 497,6 milliárd köbméterről, ami 5,4 százalékkal múlta felül a 2017. évit.

Bár az ukrajnai tranzit év végi tervezett leállása miatt az európai országok intenzíven vásároltak gázt Oroszországból, a meleg időjárás miatt világszerte csökkent a gázvásárlás mértéke, az Egyesült Államokban szeptemberben rekordalacsony szintre estek a piaci árak, ami a globális piacokra is kihatott.