Gázzal fűt? Ezen a sztorin ki fog akadni

Szerbiában az egyik községben a gázszolgáltató egyszerűen elszámolta a fogyasztást, így az indokoltnál nagyobb összegű fűtésszámlát küldött az ügyfeleinek.
Barabás Júlia, 2020. február 21. péntek, 06:20
Fotó: Getty Images

A szerbiai Magyarkanizsa községben a gázfogyasztók a valósnál nagyobb összegű számlát kaptak januárban - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Ezzel kapcsolatban a községi önkormányzat közleményt jelentetett meg honlapján.

E szerint Magyarkanizsa önkormányzata levélben fordult a Srbijagas közvállalathoz a község területén kézbesített gázszámlák kapcsán, ugyanis az elhasznált természetes gáz mennyisége, értéke kapcsán helytelenül végezték el a számításokat január hónapra vonatkozóan. A helytelen elszámolás miatt a gázfogyasztó háztartások nagyobb összegű számlát kaptak, mint amekkora a tényleges fogyasztásuk volt.

Az önkormányzat a szolgáltató hivatalos válaszáról tájékoztatni fogja a lakosságot, amint megkapják. Arra kérik a polgárokat, hogy ne fizessék be a téves számlán szereplő összeget, ugyanis újból kiszámlázzák a januári fogyasztást. Azt viszont nem tudni, milyen módon járnak el azokkal a fogyasztókkal, akik már befizették a nagyobb összeget.

HOZZÁSZÓLÁSOK