Görög kincstárjegy-kibocsátás, csökkenő hozammal

Görögország 1,3 milliárd euróért értékesített kincstárjegyet kedden az előző, szeptemberihez képest alacsonyabb hozammal.
MTI-Eco, 2013. október 8. kedd, 15:48
Fotó: Napi.hu

A PDMA görög adósságkezelő központ közlése szerint a 6 hónapos lejáratú adósságpapír átlagos hozama 4,15 százalék volt, ami némileg alacsonyabb a szeptemberi aukción kialakult 4,20 százaléknál.

Görögország három éve nem ad el hosszabb futamidejű adósságpapírokat, mivel a kötvények hozama rekordmagasságúra nőtt. Az állampapírpiacon ezért csak legfeljebb egyéves lejáratú kincstárjegyeket értékesítenek.

A görög kormány hétfőn jelentette be, hogy többéves kihagyás után a jövő év második felében először bocsát majd ki 12 hónapnál hosszabb futamidejű adósságpapírokat az állam.

A görög gazdaság az idén várhatóan már a hatodik egymást követő évben lesz recesszióban, a hazai össztermék (GDP) 4 százalék körüli mértékben zsugorodik 2012-höz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnland, 2013.10.08 17:03

Ki mer venni görög állampapírt ,itt valami nem tiszta ,nemrég bukták el a befektetők a fele pénzüket ,vagy mégsem?..de ha mégis ,akkor ezek után ki mer venni ???...,most mi az igazság Háttérhatalom???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html