Görög válság: fontos döntés jön pénteken

Az euróövezet pénzügyminiszterei pénteken ülnek össze, hogy döntsenek a Görögországnak nyújtandó segélycsomagról. Eközben a német kormány jelezte, hogy a megállapodás egyes pontjaival kapcsolatban kérdések vetődtek fel, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne szavazná meg a segélycsomagot.
MTI-Eco, 2015. augusztus 12. szerda, 19:11
Fotó: Reuters

Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az Eurogroup elnöke (képünkön) szerdán késő délután bejelentette, hogy az euróövezet pénzügyminiszterei pénteken összeülnek, hogy döntsenek a görög mentőcsomagról. Az ülést Brüsszelben tartják délután háromkor.

Korábbi jelentések szerint az ülést megtartásának feltétele az, hogy az athéni parlament elfogadja a görög kormány és hitelezői közötti újabb, hároméves segélycsomagról szóló szerződés-tervezetet.

A német pénzügyminisztérium szerint vannak ugyan nyitott kérdések, de ennek ellenére Berlin nem akadályozza meg a segélycsomag elfogadtatását. A minisztérium szóvivője "rossznak" minősítette azokat a jelentéseket, amelyek szerint Németország elutasítja a segélycsomag elfogadását néhány, számára nem egyértelmű pont miatt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK