Görögország 10 éves lejáratú kötvényt bocsát ki

A Moody's nemzetközi hitelminősítő két fokozattal felminősítette Görögország adósbesorolását, aminek hatására a 10 éves görög kötvényhozam 2006 óta a legalacsonyabb szintre esett - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. március 4. hétfő, 16:30
Fotó: Pixabay

A Moody's B3-ról B1-re javította a görög adósbesorolást, mert úgy látja, hogy Athén előrehaladást ért el a vállalt reformok végrehajtásában.

A most megadott B1 kategória azonban még mindig erősen spekulatív besorolásnak minősül. A minősítésnek további három kategóriát kell javulnia ahhoz, hogy elérje a befektetésre ajánlott szint alsó határát, ami Baa3.

A Moody's döntésére a 10 éves görög kötvényhozam 3,60 százalékra, 2006 januárja óta legalacsonyabb szintre süllyedt hétfőn.

A görög adósságkezelő ügynökség (PDMA) hétfőn bejelentette, hogy a tervek szerint néhány napon belül 10 éves lejáratú kötvényt bocsát ki. Athén ezzel másodszor teszteli a pénzpiacok bizalmát a görög kötvények iránt tavaly augusztus óta, amikor kifutott a nemzetközi támogatási program.

Görögország idén januárban 5 éves lejáratú adósságpapírokat adott el 2,5 milliárd euró értékben, jelentős kereslet mellett - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK