Görögország: mégis sikerül az áttörés?

Az eurózóna pénzügyminisztereinek Brüsszelben zajló tárgyalásáról kiszivárgó hírek szerint jól haladnak az egyeztetések. Görögországnak és európai hitelezőinek sikerült megegyeznie egy előzetes tervezet szövegében, amelynek értelmében meg lehetne hosszabbítani a Görögországnak nyújtott pénzügyi mentőcsomag lejárati idejét.
MTI-Eco, 2015. február 20. péntek, 19:37
Fotó: Reuters

A Dow Jones hírügynökségnek nyilatkozó görög tisztviselők szerint "széleskörű konszenzust" sikerült kialakítani a tervezet szövegéről. A Reuters hírügynökség hasonló fejleményekről számolt be saját forrásaira hivatkozva.

A tervezet szövege eddig nem ismert, és a tárgyaló felek hangsúlyozták, hogy még nincs meg a hivatalos megegyezés, de kecsegtetőek a fejlemények.

Az eurózóna miniszterei a pénteki egyeztetés kezdetén kis csoportokban tárgyaltak a tervezet szövegéről, jelenleg már együtt tanácskoznak róla mind a tizenkilencen.

A görög kormány csütörtökön hivatalos levélben kérte a 2012. március 15-én kötött pénzügyi támogatási megállapodás (Master Financial Assistance Facility Agreement - MFAFA) hat hónappal való meghosszabbítását. Görögország mintegy 240 milliárd eurós pénzügyi segítséget kapott nemzetközi hitelezőitől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2015.02.20 20:22

Ebböl semmi nem lesz. Hat hónap múlva kezdödik a cirkusz elöröl. El kell zavarni öket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html