Gorombán beszóltak Trumpnak - visszakézből kap pofont az amerikai kisember?

Őrültnek nevezte Donald Trumpot Barack Obama korábbi bankválságot vizsgáló bizottságának elnöke nyílt levelében azt követően, hogy pénteken az új amerikai elnök elrendelte a bankokat szabályozó, 2010-ben megszavazott Dodd-Frank Törvény felülvizsgálatát - szemléz a Portfolio.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. február 5. vasárnap, 18:37
Fotó: MTI/EPA

Az új amerikai elnök elrendelte a bankok szabályozásának felülvizsgálatát, így valószínűleg vissza fogják vonni a több mint 800 oldalas, 2010-ben elfogadott Dodd-Frank törvény bizonyos részeit, mondván, az "megöli a hitelezést" és Trump "barátait", az amerikai cégeket sújtja. Ez egyébként aligha igaz: az amerikai hitelpiac kifejezetten aktív, és a tavalyi év az amerikai bankszektor történetének legnagyobb nyereségét hozhatta - értékel a portál.

Trump friss, részleteiben nyilvánosságra egyelőre nem hozott rendeletére most kifakadt Phil Angelides, aki 2009 és 2011 között a bankválság okait vizsgáló bizottság, a Financial Crisis Inquiry Commission elnöke volt.

A Quartz által idézet levél szerint: A pénzügyi válság során családok milliói vesztették el otthonukat. Emberek milliói vesztették el állásukat. A gazdaság tönkrement, és országszerte közösségek pusztultak el. A nagy Wall Street-i bankok elismerték, hogy rosszat tettek, és több tízmilliárd dollárnyi bírságot fizettek ezért. És most, bankárokkal az oldalán, Trump megkezdi az amerikai családokat és a gazdaságunkat védő intézkedések teljes felszámolását. Őrült.

HOZZÁSZÓLÁSOK