Greenpeace: dunai hajótúra a klímaváltozás ellen

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő aktivista mozgalom a Balti-tengertől a Fekete-tengerig tartó dunai hajótúrát szervez, amelynek magyarországi szakasza július 16. és 25. között hat várost fog érinteni. A szervezet a klímaváltozás veszélyeire, és a megújuló energiaforrások előnyeire kívánja felhívni a figyelmet. Lesz szélkerék, napkollektoros fűtőrendszer, dob-show.
NAPI Online, 2005. július 15. péntek, 13:30
Fotó:

Alig pár nappal a Greenpeace zászlóshajójának, a "Rainbow Warriornak" a francia kormány általi felrobbantásának huszadik évfordulóját követően hajótúrát indít a szervezet Magyarországon. A nemzetközi környezetvédő szervezet 2010-re a megújuló energiaforrások arányának megduplázását követeli. "A lehetőségek adottak: az ország energiaigényének többszörösét lehetne alternatív energiaforrásokból biztosítani" - mondta el Csáki Roland, a Greenpeace magyarországi kampányfelelőse.

A túra állomásain a Greenpeace Anna nevű hajója és legénysége a megújuló energiákkal foglalkozó kiállítással várja a látogatókat. Megtekinthető lesz egy napkollektoros fűtőrendszer, egy napelemmel működő számítógép és egy szélkerék-modell is. A rendezvényre meghívást kaptak a fogadó város, valamint a környező települések polgármesterei is, akik tájékozódhatnak az önkormányzatok lehetőségeiről az alternatív energiaforrások felhasználásának témakörében.

A "Tiszta levegőt! Megújuló energiát!" szlogen egy vitorlavásznon várja majd azokat az érdeklődőket, akik aláírásukkal csatlakozni kívánnak a Greenpeace petíciójához, mellyel a szervezet az energiaügy megoldásának fontosságát szeretné demonstrálni. A Greenpeace célja, hogy Magyaroszágon az emberek számára szükséges energia biztonságos és tiszta energiaforrásokból érkezzen. "Levegőszennyezés, radioaktív hulladék- és reaktorbaleset-mentes energiatermelésre van szükség" - mondta el Csáki.

A Greenpeace Energia Túra magyarországi állomásai:

Július 16. - Esztergom
Július17. - Vác
Július 18-19-20. - Budapest, Batthyány tér, rakpart (20-án este dob-show)
Július 22. - Paks
Július 23-24. - Baja
Július 25. - Mohács
(mindennap 11-18 óra között)

További információ:
Csáki Roland, kampányfelelős Tel.: 06-209-532-225
Kovács Andrea, sajtószóvivő Tel.: 06-205-155-928

HOZZÁSZÓLÁSOK