Komoly döntés előtt áll Greta Thunberg

A kedvezőtlen időjárás miatt a tervezettnél később érkezett meg New Yorkba Greta Thunberg klímavédelmi aktivista.
Domokos László, 2019. augusztus 29. csütörtök, 10:51
Fotó: Reuters

A tizenhat éves svéd diáklány egy zéró kibocsátású, napelemekkel felszerelt vitorláson tette meg az utat a dél-angliai Plymouth és a manhattani North Cove Marina között. A kikötőben ünneplő tömeg várta az aktivistát, aki összefogást sürgető fellépésével a világ számos pontján buzdította kiállásra a jövőjüket féltő fiatalokat.

Ez egy hatalmas élmény a számomra, még mindig remeg velem a föld. Mindenkinek meg szeretném köszönni, aki itt van, és aki harcol a klímaváltozás ellen. Ez egy határokon és kontinenseken átívelő küzdelem - mondta Thunberg partra szállása után a Euronews beszámolója szerint. Donald Trump amerikai elnököt pedig arra szólította fel, hogy higgyen a tudósoknak.

Az aktivista a tengeren ünnepelte első tüntetésének évfordulóját is.

Azt még nem tudni, hogy az ENSZ klímacsúcsára utazó Thunberg hazafelé is hajón szeli-e majd át az óceánt. Útja a közelmúltban kritikákat kapott, miután kiderült, hogy hat tengerész repülőn utazik az Egyesült Államokba, hogy hazavigye a vitorlást. A hajót birtokló csapat szóvivője szerint azonban a fiatal aktivista útja így is szénsemleges lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.08.29 12:32

Greta a képen a német szélsőbaloldali terror szervezet, az Antifa egyik burka-s képviselőjével látható. Ezek anarchisták, akik törnek - zúznak Németországban, közönséges bűnözők. Ejnye, ejnye, ez nem sok hasznot hoz a mozgalomnak Greta. Közben a világban egyre több autón a felirat "f... you Greta" Nem vagy te annyira népszerű, mint gondolod. Csak egy eszköz vagy a háttérbeli zöldfasiszta maffia ármánykodásában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html