Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azzal, hogy Joe Biden az amerikai demokrata párt várható elnökjelöltje Kamala Harris szenátort választotta alelnökjelöltjének, Donald "Ijedt" Trumpnak nem maradt más esélye, mint hogy elbocsássa a szolgálatból alelnökét, Mike Pence-t - véli Rex Huppke, a Chicago Tribune publicistája.

Trump nevében az idézőjelbe tett jelzővel az elnöknek azt a szokását figurázza ki, hogy hasonló módon egyszavas gúnyolódó jelzőket ragaszt ellenfeleire, például Bident hajlott korára és állítólagos kezdődő szenilitására célozva "álmatagnak" minősíti.

A helyzet a következő lesz. Trump hallani fogja a fanfárokat, amelyek hangjának kíséretében Harris bevonul a politikai porondra, meg fogják róla írni, hogy energikus, tapasztalt képviselő, korábbi ügyész és főügyész, az első színes bőrű nő egy párt elnöki párosában. Aztán ránéz saját alelnökére, egyben alelnökjelöltjére, Pence-re aki körül körülbelül annyira izgalmas és újszerű, mint egy tubus majonéz. Egy olyan elnöknek, aki tévénézéssel tölti ideje nagyját, majd olyasmiről twittel, amit a tévében látott, Harris feltűnése, akit - ahogy mondani szokás - szeret a kamera, túl nagy csapás lesz.

Rá fog irányulni a figyelem

Persze a Trump-kampány - megint csak pestiesen szólva - ráfog szállni a demokrata alelnökjelöltre, ahogy Biden jelölése után azonnal el is kezdték. Meg fogja kapni, hogy vele a radikális baloldal programja kerülhet az elnöki hatalom közelébe (megjegyzendő, hogy nincs ilyen program). Emellett rá fogják sütni, hogy segíteni fog főnökének behódolni az Amerika utcáin hőbörgő tömegeknek, valamit ezek ketten kinyitják az USA határait és kommunista diktátorokkal fognak kokettálni.

Mindezzel azonban van egy kis probléma - véli a Chicago Tribune publicistája. Harris semmilyen szempontból nem nevezhető radikális balosnak. Korábban ügyészként olyan döntéseket hozott, amelyekre fújnak a balosok, elnökjelölt-aspiránsi kampánya lendületbe hozta és jóval fiatalabb, mint Biden, illetve Trump és Pence. Még az is gondot fog okozni az elnöknek, hogy ráragassza egyik szokásos degradáló, szexista időzőjeles becenevét.

A helyzet úgy áll, hogy Harris és Biden messze nem alkot megállíthatatlan párost, amelynek csupán az a dolga, hogy meneteljen a győzelem felé, és nyerjen. Az alelnökjelöltnek azonban vagy egy tulajdonsága, amit Bidennek is kölcsönözni fog, és amit Trump mindennél többre értékel: képes magára vonni a figyelmet!

El fog rajta gondolkodni

Ezzel fel fogja piszkálni az elnök énjének cseppet sem gyenge önimádó részét, és a Chicago Tribune cikkírója szerint amikor megjön a következő kedvezőtlen közvélemény-kutatási adat, amely kihívója nagy előnyét mutatja, akkor tehernek fogja érezni unalmas alelnökét és el fog gondolkodni Pence leváltásáról.

Az alelnök nem nélkülözhetetlen. Amikor az előző elnökválasztáson, 2016-ban Trump elnökjelöltként maga mellé vette, szüksége volt rá, hogy feledtesse a republikánus evangélikus keresztény szavazókkal néhány rossz tulajdonságát. Leginkább, hogy szoknyabolond, gátlástalanul rámenős és korábban a demokratákat támogatta. Ezek a szavazók azonban azóta teljesen trumpisták lettek, akkor is az ő neve mellé tennék az X-et, ha egy tanszvesztita meleget választana alelnökjelöltjének.

Szóba jöhetne új partnernek Nikki Haley asszony, aki a Trump-adminisztrácó idején az USA ENSZ-nagykövete volt, ám az utóbbi időben, mintha kissé zaklatott lenne. Összeveszett az Illinois állambeli The Popcorn Factoryval, amely összekevert néhány megrendelést, s ezért nem szállította le Haleynek időben, amit vásárolt. A nagykövet asszony feledve a "sas nem kapkod legyek után" elvét a Twitteren dorgálta meg a céget, kijelentve: nem fog tőlük többé vásárolni.

Vicces jelöltek

Ezért a Chicago Tribune publicistája néhány olyan jelöltet ajánl Trump figyelmébe, akik igazán figyelemfelkeltőek lennének az alelnöki poszton. Az első egy Goya márkájú babkonzerv. Ehhez az adja az apropót, hogy Trump nemrégiben felrúgva az elnöki hivatal egyik alapszabályát, miszerint az államfő nem vesz részt semmilyen kereskedelmi reklámban, lefotóztatta magát néhány Goya-termékkel.

A másik lehetőség a MyPillow-pasas kezében egy konzervdoboz Goya-babbal. Trump a hírek szerint kedveli Mike Lindellt, a párnákat gyártó MyPillow vállalat vezérigazgatóját, akit televíziós direktmarketing-kampányai alapján nevezett el a népnyelv MyPillow-pasasnak. Akik szeretik ezt a fajta reklámot, ezek után biztosan Trumpra szavaznának Lindell-lel az oldalán.

Végül a harmadik lehetőség, hogy Trump alelnökjelöltje egy luxusjacht lenne az oldalán az elnököt dicsőítő feliratokkal. Trump sokszor osztott meg olyan fotókat a Twitteren, amelyeken nagy hajók Trump-zászlókkal láthatók. Kampányának weboldalán vásárolható Boaters for Trump feliratú sapka. Miért ne üzenhetné egy jachttal az oldalán, hogy Amerikai luxusjárműveinek elfeledett tulajdonosait képviseli. A választási szlogen lehetne: Trump/Jacht 2020: Tegyük Amerikát újra vidámmá!