Gyilkolja a terhes nőket a sertésinfluenza

A sertésinfluenza az átlagosnál jóval veszélyesebb a terhes nőkre.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 12:31
Fotó:

A sertésinfluenza miatt meghalt betegek közül minden nyolcadik terhes nő volt és több mint négyszer annyi állapotos asszony kerül kórházba a kór súlyos lefolyása miatt, mint ahányan a többi megbetegedő közül kórházba jutnak - idézi a Bloomberg a Lancet orvosi magazin jövő heti számában megjelenő cikket.

Ebből az következik, hogy a terhes nőknél jóval nagyobb a komplikációk kialakulásának kockázata, mint másoknál, amire sürgősen oda kellene figyelniük az egészségügyi hatóságoknak. Ha egy ilyen állapotban lévő asszonyka úgy érzi, hogy valami nem stimmel, azonnal orvoshoz kell fordulnia - szögezik le a tanulmány szerzői, és a kórházaknak is nagyobb figyelmet kell szentelniük annak, hogy időben felismerjék, ha egy terhes nő megfertőződött a H1N1 vírussal.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az elhunyt asszonyok egészségesek voltak, viszont tény, hogy egyikük sem kezdett el időben vírusellenes gyógyszereket szedni. A szakértők azt is javasolják, hogy a terhes nőket az elsők között oltsák be sertésinfluenza ellen, amit elkészülnek az oltóanyagok.

HOZZÁSZÓLÁSOK