Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kremlnek nem elég az a nyolc év, amit Mihail Hodorkovszkij, egykor Oroszország leggazdagabb embere kényszermunka-táborban töltött, most perújrafelvétellel gyilkosságban való bűnrészességgel állítanák bíróság elé a milliárdost, akinek volt bátorsága szembefordulni Vlagyimir Putyin elnökkel.

Vlagyimir Markin, a közvetlenül az államfő felügyelete alá tartozó, Nyomozó Bizottságnak átkeresztelt KGB szóvivője a TASZSZ-szal közölte: új bizonyítékaik vannak arra, hogy Hodorkovszkij rendelhette el Vlagyimir Petuhov nyeftyejuganszki polgármester meggyilkolását és számos más, rendkívül súlyos bűncselekmény elkövetését, ezért újrakezdik a pert ebben az ügyben. Természetesen arról, milyen új bizonyítékok kerültek elő az 1998-ban elkövetett gyilkosságról, vagyis 17 éve követtek el, nem nyilatkozott.

Petuhovot egy géppisztoly-sorozattal végezték ki, miután összeütközésbe került Hodorkovszkij cégével, a Jukosszal. A gyilkosságért a vállalat akkori biztonsági főnökét, Alekszej Picsugint ítélték el. Az akkor leggazdagabb oroszt viszont különböző gazdasági bűncselekményekért állították bíróság elé, miután szembefordult Putyinnal és az ellenzék mellé állt. Nyolc év után szabadult elnöki kegyelemmel, azóta külföldön él, és folytatja Putyin bírálatát.