Gyors fordulat: Trump győzelmét jelzik előre a fogadóirodák

Nagyot fordult a kocka az amerikai elnökválasztás éjszakája során a vezető brit fogadóirodáknál. A Betfair fogadási oldal szerint a hajnali 5 előtt leadott oddsok alapján megvan az esély arra, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölt 51–49 százalékra veri Joe Biden demokrata jelöltet.
K. Kiss Gergely, 2020. november 4. szerda, 05:01
Fotó: Reuters

Hétfőtől a brit fogadóirodáknál a leadott oddsok 40 százalékos esélyt tükröztek arra vonatkozóan, hogy Trump nyer. Ez növekedést jelent a korábbi szorzókhoz képest, amelyek Biden esélyét 65 százalékra tették a győzelemre, míg Trumpnak csak 35 százalékos esélyt jósoltak.

A választások éjszakáján viszont Donald Trump lett az első számú befutó: előnye 27 százalékkal nőtt a Betfair Exchange-en a szavazókörök lezárása óta - mondta a Newsweeknek Sam Rosbottom, a Betfair online szerencsejáték vállalat szóvivője. Az események figyelemre méltó fordulatot vettek: Trump jelentősen megelőzte Bidenet, és most pole pozícióban - vagyis az első rajthelyen szerepel -, ami arra utal, hogy ez egy nagyon idegölő éjszaka lehet Biden számára.

Az Egyesült Királyság vezető fogadóirodája Oddschecker szerint "Amerika elaludt, tudván, hogy Joe Biden a fogadóirodák kedvence megnyeri a 2020-as elnökválasztást. Eközben a Trump és Biden közötti szakadék egyik napról a másikra erőteljesen beszűkül.

HOZZÁSZÓLÁSOK