Privatizációs tanácsadókat választott Görögország
A görög pénzügyminisztérium összesen 15 különböző privatizációs projekt lebonyolítására jelölt ki tanácsadót, a legnagyobb európai fogadási iroda, az OPAP mellett egyebek között autópálya- üzemeltetési koncessziókra, a DEPA földgázszolgálatóra, frekvenciatenderre, állami ingatlantulajdonokra és az OSE állami vasúttársaságra.

A kiválasztott pénzintézetek listáján szerepel egyebek között a HSBC, a BNP Paribas, a Credit Suisse, az Ernst and Young, a Rothschild & Sons és a Citigroup Inc.

Az OPAP aktuális piaci értéken 1,5 milliárd euróra becsült 34 százalékos részvénytulajdona értékesítésében a Deutsche Bank és a National Bank működik majd közre tanácsadóként.

A görög pénzügyminisztérium közölte: "minisztériumok közötti átszervezési és privatizációs bizottság tanácsadókat választott ki az állami tulajdonú vállalatok értékesítésének gyors keresztülvitelére".

Görögország 2015-ig 50 milliárd eurós privatizációs bevétel beszedésére tett ígéretet euróövezeti hitelezőinek, ami kulcsfontosságú része annak a tervnek, hogy az ország adósságának átütemezése nélkül térhessen vissza adósságának tőkepiaci finanszírozásához jövőre.