Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett harmadik becslése szerint Nagy-Britanniában - az euróövezeten kívüli legnagyobb EU-gazdaságban - a hazai össztermék (GDP) 2015 első három hónapjában 0,4 százalékkal nőtt a tavalyi negyedik negyedévhez mérve, és 2,9 százalékkal volt magasabb, mint 2014 első negyedében.

A tavalyi év egészében átlagosan 3 százalékkal emelkedett a brit GDP-érték. Az ONS a negyedéves összevetésű növekedési adatot 0,1 százalékponttal, a 2014 és 2015 első negyedéve között mért növekedési ütemet 0,5 százalékponttal, a tavalyi egész éves átlagos növekedésre vonatkozó számítást 0,2 százalékponttal javította az egy hónappal ezelőtti előző becsléshez képest.

A statisztikai hivatal a keddi adatismertetéshez fűzött elemzésében kiemelte, hogy a recessziós évek előtt, 2008 első negyedében mért legutóbbi csúcsérték és a 2009 második negyedében elért mélypont között 6 százalékkal zuhant a brit hazai össztermék.

A brit GDP-érték azonban immár kilenc negyedéve megszakítás nélkül növekszik, és 2013 harmadik negyedében túllépte a pénzügyi válság előtti csúcsot - áll az ONS keddi elemzésében.