Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok 20 legnagyobb városára vonatkozó S&P/Case-Shiller index éves összevetésben 3,9 százalékkal, több mint egy éve legnagyobb mértékben emelkedett márciusban a februári 3,5 százalékos drágulás után. Elemzők kisebb növekedésre, 3,3 százalékos emelkedésre számítottak márciusra.

Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetségének (NAR) adatai szerint márciusban az előző havinál 8,5 százalékkal kevesebb használt lakást adtak el, majd áprilisban 17,8 százalékos zuhanást regisztráltak.

Az év elején az alacsony jelzáloghitel-kamatok és a foglalkoztatottság bővülése egyaránt ösztönözte a lakásvásárlást, ám a Kínából indult és az Egyesült Államokra is átterjedt vírusjárvány felborította a gazdaságot. Márciusban már milliók vesztették el munkájukat a járvány megfékezését célzó szigorú intézkedések miatt, így felizzottak azok a félelmek, hogy sokan nem tudják majd törleszteni lakáshitelüket.

A múlt tapasztalatai azt mutatták, hogy egy járvány sújtotta régióban az ingatlanok forgalmának visszaesése nem feltétlenül jár együtt az árak csökkenésével.