Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei második negyedév 51,0 pontos átlaga 2009 harmadik negyedéve óta a legrosszabb adatnak számít. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél nagyobb, 50 pont feletti érték a növekedési ütem gyorsulását tükrözi.

Májusban nőtt a termelés, a megrendelés-állomány és a foglalkoztatottak száma a feldolgozóiparban, ezen belül az új külföldi megrendelések 2014 szeptembere óta a leggyorsabb ütemben bővültek. A ráfordítási árak erős emelkedésének következményeként a feldolgozóipari vállalkozások január óta a legnagyobb mértékben növelték áraikat májusban.

Az amerikai feldolgozóipari vállalatok teljesítménye javult, de a jelek szerint a szektor a második negyedévben is ballasztként nehezedett a gazdaságra, amelyet a szolgáltatások és a fogyasztás hajtott. A javulás nagyrészt a jobb exportértékesítésre vezethető vissza, ami a dollár gyengüléséből adódik. A belföldi kereslet ismét aggasztóan gyenge volt, különösen a vállalati ügyfelek részéről - kommentálta a tanulmány megállapításait Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza, hozzátéve, biztató, hogy a foglalkoztatási trend fellendül, bár a gyárak a termelékenység növelésének érdekében egyértelműen költségtudatosak és feszesen tartják a munkavállalók létszámát.