Gyorsult az infláció Spanyolországban

Spanyolországban a várakozásoknak megfelelően gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme augusztusban a spanyol statisztikai hivatal szerdán közzétett adatai szerint - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. szeptember 13. szerda, 20:16
Fotó: Pixabay

Az előrejelzéseknek megfelelően, augusztusban 1,6 százalékkal álltak magasabban a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál a júliusi 1,5 százalék után. A júliusi és júniusi ütem 2016 novembere óta a legalacsonyabb adat volt.

Az év nyolcadik hónapjában az előző havihoz képest 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Spanyolországban az előző havi 0,7 százalékos visszaesés után, a várakozás is ez volt. (Nagy a készülődés Katalónia elszakadása körül)

A spanyol statisztikai hivatal közleményében az szerepelt, hogy az európai uniós tagországok inflációs mutatóinak összehasonlíthatóságát biztosító harmonizált fogyasztói árindex (HICP) havi szinten a 0,2 százalékos emelkedést valószínűsítő elemzői várakozásoknak megfelelően alakult, éves szinten pedig szintén az előzetes elemzői előrejelzésekkel megegyezően, 2,0 százalékkal emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK