Gyorsulva nő az amerikai feldolgozóipar

Várakozásoknál nagyobb mértékben gyorsult a feldolgozóipar növekedése az Egyesült Államokban júliusban az IHS Markit piackutató intézet kedden közölt végleges adatai szerint.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 1. kedd, 18:06
Fotó: Pixabay

A londoni székhelyű kutatóintézet azt közölte, hogy az amerikai feldolgozóipar júliusi beszerzésimenedzser-indexe 53,3 pontra nőtt a júniusi 52,0 pontról; a júniusi adat kilenchavi mélypontot jelentett. Elemzők előzetesen 53,2 pontos júliusi adatra számítottak - írta az MTI.

Az Egyesült Államok IHS Markit által mért feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe 2014 augusztusában érte el eddigi legmagasabb, 57,9 pontos értékét, majd tavaly májusban 50,7 pontos mélypontra jutott.

Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza az eredményhez fűzött kommentárjában kiemelte: az év második fele jól indult az amerikai gyártók szempontjából, a feldolgozóipar bővülése júliusban négyhavi csúcsra jutott. Az IHS Markit arra számít, hogy az amerikai gazdaság éves összevetésben közel 3 százalékkal bővülhet a harmadik negyedévben.

HOZZÁSZÓLÁSOK