Hableány-baleset: újabb feljelentést tettek a Viking kapitánya ellen

Hamis tanúzás és hamis vád miatt újabb feljelentés tettek az ukrán hajóskapitány ellen - tudta meg az ATV Híradó. A legújabb szakértői vélemények alapján, az egyik magyar sértetti képviselő fordult a rendőrséghez.
Domokos László, 2019. augusztus 4. vasárnap, 12:30
Fotó: AFP

Hamis tanúzás, hamis vád illetve segítségnyújtás elmulasztása - ezek miatt tett feljelentést a rendőrségen az egyik magyar sértetti képviselő. A napokban Gulyás Krisztián is megkapta az összesített nautikai és műszaki szakértői véleményt. A magyar kapitány családjának ügyvédje szerint ebben mind a három bűncselekményt alátámasztó információk vannak - számolt be a csatorna.

Az ügyvéd az első feljelentést, egy másik kapitány, a baleset idején a közelben elhaladó másik szállodahajó kapitánya ellen tette, segítség nyújtás elmulasztása miatt.

A másik két feljelentést a Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya ellen tette, mert úgy látja, a férfi vallomásában valótlan dolgokat állított.

A Viking Sigyn kapitányának a tanúvallomása során tett állításai nem igazak, ugyanis, a Viking Sigyng kapitánya azt mondta, hogy őt előzte meg a Hableány, és gyakorlatilag az egészet úgy interpretálta a hatóság felé, mintha a Hableány mozgásából, manőverezéséből, következett volna be a baleset. És itt fordulunk át a hamis vád kategóriájába - tette hozzá Gulyás.

A 64 éves ukrán kapitány szerda óta ismét börtönben van, miután újabb bűncselekmény gyanúja merült fel vele szemben és a bíróság elrendelte letartóztatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

arady, 2019.08.04 22:43

Nagy kár, hogy az interneten elérhető Transponder képsor a kapitány állítását támasztja alá! Ahogy az elsüllyedt hajó sérülései is.
Ez az eljárás egyre inkább egy gyalázatos boszorkányüldözésre vagy a hozzá nem értő, de elég hangosan vért kívánók kívánságműsorává kezd válni. Szégyen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html