Háborúra készülnek a lengyelek?

A lengyel kormány erőteljesen fejleszti az ország különböző katonai szervezeteit, még a 60 éveseket is gyakorlatoztatják.
Barabás Júlia, 2018. november 28. szerda, 14:39
Fotó: Pixabay

Csaknem 50 ezer tartalékos katonát akar behívni a lengyel kormány 2019-ben kötelező gyakorlatra - adta hírül a Rzeczpospolita.A tiszteket és tiszthelyetteseket 60 éves korukig, a közlegényeket 50 esztendős életévükig gyakorlatoztatják. Így akarják ellenőrizni a fegyveres erők tartalékosainak állapotát egy háború esetére.

Tavaly megkezdték a Legia Akademicka nevű önkéntes tanulmányi programot, amelyre ötezer fiatal jelentkezett - emlékeztetett a lap. Közülük majdnem kétezer tizedesi fokozatot kapott. A honvédelmi tárca nemrégiben toborzást szervezett "Légy a Köztársaság katonája" címmel. Ennek keretében sport- és kereskedelmi központokban, helyi piacokon verbuválópontokat alakítottak ki.

Eközben folytatódott a Területi Védelem Hadsereg létszámának bővítését célzó toborzás is. Ebben a fegyveres testületben jelenleg 16 ezer katona szolgál, amit az év végéig 20 ezerre akarnak bővíteni. Ebből 17,2 ezer önkéntes, a többiek hivatásos katonák. Számuk egy év múlva eléri a 30 ezret.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.28 16:48

Nem a lengyelek készülnek háborúra.
A qrva, alajas, tetű politikusok készülnek háborúra.
Ki az a polgár, akinek az a jó, ha háborút csinál?
Én sorkatonaként azt mondtam, hogy az első akire lőni fogok, az a felettesem. Nekem egy másik ország polgára nem ártott.
A szärfaszú politikus azok, akik irtják a népeket. Játsszák le egymás között, ne a lakosságot lövessék a rohadékok.
A szájbab@szott politikusok lőjék egymást, döntsék el úgy.
Megint ki csinálja a feszkót? A tetves keleti blokk.
Miért nem tud az európai nép nyugton lenni? Miért nem tud civilizált módon meglenni?
Mert egy barom.
Be kell inteni a tetves politikusoknak és nem fogni fegyvert.
Elmebeteg barom az összes európai politikus.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html