A szerb fővárosban a kommunális rendőrség 850 helyszínen tartott ellenőrzést és 190 alkalommal róttak ki büntetést a napokban bulik tartása miatt - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. Nenad Lakic, a Belgrádi Kommunális Rendőrség Operatív Központjának vezetője szerint a vendéglátó helyek tulajdonosai nagy általánosságban betartották a szabályokat.

A fővárosban a február utolsó hétvégéjén 17 üzletközpontot ellenőriztek, mindet két alkalommal. Ami a 14 órás zárást illeti négy szabálytalanságot észleltek - mondta a rendőrparancsnok, aki szerint magánszemélyektől is sok feljelentés érkezett. Elmondása szerint az éjjeli órákban a szokásostól jóval több bejelentést kaptak.

Minden bejelentést komolyan vesznek, és kiszállnak a helyszínre, leginkább a lakásokból kiszűrődő nagy zaj miatt tesznek feljelentést a polgárok. A fővárosban két nap alatt hat illegális bulit számoltak fel, és a járványügyi szabályok megszegéséért 190 polgárt kellett bírságoltak meg.

Háromhavi börtönbüntetés vár arra a 41 éves belgrádi illetőre, aki 120 ember számára szervezett bulit: G. V. elismerte a belgrádi ügyészségen, hogy nem tartotta tiszteletben a járványügyi előírásokat, így az ügyészség egyezséget kötött vele. A rendőrség péntekről szombatra virradóra ütött rajta egy improvizált klub helyszínén Belgrádban, ahol mintegy 120 polgár szórakozott.