Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Továbbra is a budapesti hajóbaleset áldozatainak és az eltűntjeinek száma szerepel a BBC honlapjának vezető anyaga élén - a brit hírportálon reggel óta ez az első számú hír. Az ismert körülmények ismertetése után idézik a mentéshez értő szakértőket, akik szerint alig van esély túlélők találására. Ugyanakkor jelenleg nem világos, hogy az összeütközött két hajó közül melyiket terheli a felelősség a tragédiáért.

A dél-koreai kormány intézkedései között megemlítik, hogy az áldozatok családjait tanácsadással segítik - erre a túlélők esetén is szükség lehet, mivel mentők beszámolója szerint részben a súlyos sokkhatás miatt szorulnak kezelésre.

Laura Bicker, a BBC szöuli tudósítója szerint a dél-koreaiakat a Szevol komp 2014-es katasztrófájára emlékezteti a budapesti eset. Az engedély nélkül átalakított és túlterhelt komp felborult és elsüllyedt, megölve 304 utazóját. A roncsot csak három év múlva hozták a felszínre.

Cikke végén a BBC azt kérdezi olvasóitól, hogy van-e köztük olyan, aki a baleset idején a környéken tartózkodott, esetleg szemtanúja volt a tragédiának. Ha igen szívesen fogadják, amennyiben kész megosztani a világ érdeklődőivel az információját, amihez e-mail-címeket és telefonszámokat adnak.