Halála után is nagyot sokat ér Prince

Elárvereztek pénteken New Yorkban több tucat olyan tárgyat, amelyeket Prince használt; egyik gitárja a becsült ár háromszorosáért kelt el - írta az Index az MTI híre alapján.
Domokos László, 2018. május 19. szombat, 15:55
Fotó: AFP

A Julien's aukciósház árverésén a néhai zenész, dalszerző, énekes sárga elektromos gitárjáért 225 ezer dollárt fizetett egy meg nem nevezett vevő. Tavaly novemberben a Julien's Prince ugyanilyen típusú, de türkizkék gitárját 700 ezer dollárért árverezte el - írta a portál. Prince 2016 áprilisában, 57 éves korában, gyógyszer-túladagolás miatt halt meg.

Az árverés másik attrakciója Prince egyik fellépőruhája volt. A kék ruhára több mint 150 licit érkezett, és végül 108 797 dollárért vette meg valaki. A Julien's 50-70 ezer dollárra számított. Ezt a ruhát viselte Prince Lenny Kravitz-cal közös újévi koncertjén 1999-ben.

Emellett a zenész-énekes több tucat ruháját árverezték még el. Volt, amelyikért 51 ezer dollárt fizetett valaki. Ékszerek és egyéb kiegészítők, például a személyen Prince-nek készített lábbelik is kalapács alá kerültek.

Az aukció összbevétele elérte a kétmillió dollárt. Az árverésre bocsátott tárgyak nagy része a művész volt feleségétől származik.

Fotó forrása: Prince AFP/Bertrand Guay

HOZZÁSZÓLÁSOK