Halálhír borzolja a piacok kedélyét

A szaúdi király szívrohamban elhunyt az amerikai elnökkel folytatott telefonbeszélgetés után - az arab ország kormánya cáfolta a hírt.
NAPI, 2011. február 10. csütörtök, 15:15
Fotó:

A Cisco Systems, a Diageo és Credit Suisse csalódást keltő gyorsjelentése, a gyengére sikeredett portugál államkötvény-aukció és az ázsiai tőzsdék esése után tovább rontotta a közel-keleti helyzet miatt is aggódó piacok hangulatát a szaúdi király később cáfolt halálhíre.

Abdullah király tegnap Obamával tárgyalt telefonon az Egyiptomban kialakult helyzetről, és az arról szóló heves vita után, hogy mit is kellene tennie Hoszni Mubarak egyiptomi elnöknek, szívroham következtében elhunyt - jelentette az Islam Times. A lap arról is beszámolt, hogy a király segítségére siető orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A szaúdi kormány hivatalos közleményben cáfolta a 86 éves Abdullah halálhírét. A Dow Jones hírügynökségnek a szaúdi külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a király él, jól van, Marokkóban tartózkodik, egészségügyi kezelése pedig a tervek szerint folytatódik, és hamarosan visszatérhet hazájába.

Az északi-tengeri Brent olaj márciusi jegyzése bő egy dollárral 102,88 dollárra - heti csúcsra - ugrott a szaúdi hírek nyomán, a WTI feleennyivel 87,07 dollárra drágult. A szaúdi cds-felár szintén emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK