Halálos merénylet a szerb miniszterelnök ellen

Merénylet történt szerda kora délután Belgrádban a szerbiai kormány épületénél. Zoran Djindjic szerb miniszterelnök halálos, lőtt sérüléseket szenvedett - jelentették külföldi hírügynökségek.
NAPI Online, 2003. március 12. szerda, 14:22
Fotó:

Szemtanúk szerint két személyt letartóztatott a szerb rendőrség. A legalább két haslövést kapott Djindjic belehalt sérüléseibe, hiába küzdöttek életéért az orvosok.

Februárban egy közúti balesetnek álcázott merényletkísérlettel törtek Djindjic életére. Akkor a szerb fővárosban egy osztrák illetőségű kisteherautó belerohant az autókonvojba, s majdnem összeütközött a kormányfőt szállító gépkocsival. Djindjic sofőrje az utolsó pillanatban elrántotta a kormányt, s elkerülte az ütközést - írta a Népszabadság.
A rendőrség azonnal elfogta a teherautó vezetőjét, akiről kiderült, hogy a hírhedt surcini klán külföldön bujkáló vezetőjének, Ljubisa Buhának a jó barátja. A bíróság vasárnap nyolcnapos előzetes letartóztatásba helyezte a sofőrt, Dejan Milenkovicot, de nem merényletkísérlet gyanújával, hanem gépkocsilopás és okirat-hamisítás miatt. Az állítólagos merénylőt azonban - ügyvédje panaszára - már hétfőn szabadlábra helyezték arra hivatkozva, hogy nincs jogalap a fogva tartásra, s a fuvarozónak folytatnia kell munkáját, hogy eltartsa családját.


HOZZÁSZÓLÁSOK