Az amerikai kereskedelmi minisztérium adatai szerint éves szinten 0,1 százalékkal növekedett a gazdaság 2012 utolsó három hónapjában szemben az előzetesen várt 0,1 százalékos csökkenéssel szemben, de jóval elmarad a harmadik negyedéves 3,1 százalékos ütemtől. A lakásépítések vártnál nagyobb bővülése és a nettó exportban bekövetkezett javulást lökte a pozitív zónába a gazdasági növekedést és ellensúlyozták a vártnál nagyobb mértékű kormányzati kiadásokban bekövetkezett csökkentést és a készletekállományban bekövetkezett vártnál nagyobb esését. Az újépítésű ingatlanoknál az építőipari kiadásokat a korábbi 15,3 százalékról 17,5 százalékra módosították.

Az export az előzetes 5,7 százalékos esés helyett csak 3,9 százalékkal csökkent, míg az import az előzetesen becsült  3,2 százalékos eséssel szemben 4,5 százalékos mínuszt mutatott.

A lakossági kiadásokat 2,1 százalékra lefelé módosította a kereskedelmi tárca, míg a kormányzati kiadásokat a korábbi 6,6, százalékos csökkenésről 6,9 százalékra módosították. A készletek eközben a negyedik negyedévben 12 milliárd dollárral bővültek a harmadik negyedéves 60,3 milliárd és a második negyedéves 41,4 milliárd dolláros emelkedés után, ami 1,6 százalékpontot vágott le a negyedik negyedéves GDP-ből, míg a kormányzati kiadások csökkentése 1,4 százalékponttal húzta le az adatot.

A kormányzati intézkedések hatására emellett a személyi jövedelemadóból származó bevételek is a korábbi negyedéves 6,8 százalék után a negyedik negyedévben 6,2 százalékos növekedésre mérséklődtek.

Az infláció 1,5 százalékos volt, míg a maginflációra 0,9 százalékos növekedést mért a kereskedelmi tárca.

A kormány az eredeti GPD adatot kétszer felülvizsgálja az előzetes becsléseknél még rendelkezésre nem álló friss adatok miatt, így a harmadik, végleges GDP-adatot a következő hónapban közlik.