Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Európában Veklury márkanéven futó, az USA-ban remdesivirként ismert gyógyszer hamarosan kaphatóvá válhat Európában. A készítmény átlagosan harmadával csökkenti a felépülési időt a koronavírusos-betegeknél, különösen a súlyos eseteknél mutatkozott hatásosnak - derül ki az Index cikkéből.

A remdesivirről többször írtunk részletesen, az amerikai gyógyszerfelügyelet már április 29-én megadta vészhelyzeti hozzájárulását a Gilead Sciences által már az ebola ellen sikertelenül bevetetett remdesivir klinikai alkalmazásához, de a pontos hatékonysága nem volt ismert. Végül több nagymintás kutatás igazolta az effektivitását.

Az uniós ügynökség szerint olyan felnőttek és 12 éven felüli gyerekek gyógyításában lehet az antivirális szert használni, akiknek kiegészítő oxigénre van szükségük a tüdőgyulladás miatt. Az ajánlás szerint a remdesivirt infúzión át kell beadni, és folyamatosan ellenőrizni, hogy a kezelés alatt a máj- és szívfunkciók rendben vannak-e. A kezelés időtartama legfeljebb 10 nap lehet - derül ki a portál összefoglalójából.