Hamarosan megállapodhat a trojka és Athén

Görögországban hamarosan véget érnek a hetek óta tartó egyeztetések a nemzetközi szervezetek képviselői és a kormány között - számolt be a görög rádió és televízió. Antonisz Szamarasz, görög miniszterelnök megbeszélésre hívta a koalíciós pártok vezetőit.
portfolio.hu, 2013. április 13. szombat, 17:01
Fotó: Napi.hu

A nemzetközi szervezetek (Európai Bizottság, Európai Központi Bank, Nemzetközi Valutaalap) képviselői hetek óta Görögországban tartózkodnak, hogy megvizsgálják, hogyan halad a reformok megvalósítása. Amennyiben mindent rendben találnak, Görögország megkaphatja a következő, 8,8 milliárd eurós hitelrészletet.

Az eurózóna pénzügyminiszterei tegnap Dublinban találkoztak. Bár a találkozó központi témája azonban ezúttal Ciprus volt, Görögországról is szó esett. Wolfgang Schäuble, német pénzügyminiszter a találkozó végét követően Görögországgal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a következő hitelrészlet kifizetéshez szükséges feltételek közül még nem teljesült minden feltétel. Közben görög rádió és televíziós csatornák arról számoltak be, hogy hamarosan véget érhetnek a trojka és a kormány közötti egyeztetések.

A következő hitelrészlet kifizetésének egyik legfontosabb feltétele a közalkalmazottak számának csökkentése, ami Antonisz Szamarisz mai nyilatkozata alapján egyáltalán nem kizárt. "Az alkotmány lehetőséget ad a közalkalmazottak száménak csökkentésére, mégpedig olyan esetekben, amikor az illető pozíciója megszűnik - mondta Szamarisz az Imerisia nevű görög lapnak adott interjúja során. A trojka elvárása, hogy 2015-ig 150 ezerrel csökkentsek a közalkalmazottak számát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.13 19:31

Mindig megkapják a lóvét ,csak színjáték az egész.....nem?...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2013.04.13 17:50

Tárgalgatnak, szabadságharcolgatnak. Írják alá amit az IMF az orruk alé tol, mint Bajnai(mondjuk ő saját nevelésű kutya, nincs érdekellentét). Ne ugráljanak itt a csődhelyzet közepén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html