Július elsején, pénteken reggel 9-kor közlik a magyar feldolgozóipari beszerzési menedzser indexet (BMI), amely egy hónappal korábban 52 ponton állt.

Több adat is jön Kínából: hajnali 3-kor a júniusi szolgáltatóipari és a feldolgozóipari beszerzési menedzser indexet (BMI) publikálják. Előbbi előző értéke 53,1, utóbbié 50,1 volt. Elemzők júniusra 50 pontos feldolgozóipari BMI-t várnak. Háromnegyed négykor a Caixin végleges júniusi feldolgozóipari BMI-t publikálják, az elemzők nem jósolnak változást a múlt havi 49,2-es mutatóhoz képest.

Délelőtt 10-től eurózónás adatokra figyelhetnek a befektetők, lesz végleges feldolgozóipari BMI, ebben sem számítanak változásra az előző 52,6-os indexhez képest.

Délelőtt 11-kor közlik az eurózóna májusi munkanélküliségi rátáját. Egy hónapja 10,2 százalék volt a mutató, júniusra 10,1 százalékot jósolnak,

Beszerzési menedzser index jön a tengerentúlról is, a júniusi végleges mutató várhatóan ugyanannyi - 51, 4 - lesz, mint egy hónapja. Délután 4-kor az amerikai júniusi ISM indexet közlik, amelynek előző értéke 51 volt, ezúttal 51,4-re számítanak az elemzők.