Harmadik világháborút vizionálnak az oroszok

Az oroszok érezhető többsége úgy gondolja, hogy a szíriai polgárháború, amelybe alaposan belekeveredett Oroszország és belefolyt az USA is, elvezethet a harmadik világháború kitöréséhez. Nemrégiben meghalt egy újságíró, aki a szíriai orosz jelenléttel foglalkozott.
Komócsin Sándor, 2018. május 16. szerda, 18:13
Fotó: AFP

Az oroszok többsége attól tart, hogy a szíriai polgárháború, amelybe több külső hatalom (Irán, Szaúd-Arábia, Oroszország, az USA) is beavatkozik, elvezethet a harmadik világháború kitöréséhez - adta hírül a Moscow Times. Az Egyesült Államok korábban háttértámogatást adott az ISIS terrorszervezet ellen harcoló erőknek, jelenleg a Pentagon adatai szerint kétezer fős egységet állomásoztat az országban.

Oroszország 2015-ben küldött csapatokat Bassár el-Aszad államfő hadseregének támogatására, amivel sikerült elérnie, hogy a kormányerők fölénybe kerültek az ellenük lázadó milíciákkal szemben. Vlagyimir Putyin államfő 2017 decemberében bejelentette, hogy az orosz csapatok győztek, s mivel feladatukat ellátták, hazatérnek.

Visszatértek

Ugyanakkor sajtóértesülések szerint egy privát biztonsági vállalat alkalmazottaiként volt orosz katonák visszatértek a hadszíntérre, hogy tovább segítsék Moszkva szövetségesét. Miután kiderült, hogy a rezsim vegyi fegyvereket vetett be a civil lakosság ellen - ezt természetesen tagadják -, az USA légi csapást intézett az állásaik ellen, amelyben becslések szerint 100 külföldi zsoldos, sajtóértesülések szerint oroszok vesztették életüket. Válaszul felmerült a lehetősége, hogy legalábbis orosz fegyverekkel támadják meg az amerikai kontingenst.

A spekulációkat megerősítette, hogy áprilisban kizuhant ötödik emeleti lakása ablakán Makszim Borogyin 32 éves orosz oknyomozó újságíró, aki a szíriai orosz jelenléttel foglalkozott. A hivatalos jelentések szerint balesetről volt szó, ám a férfi ismerősei szerint az utóbbi időben félt, mert úgy látta, hogy símaszkos férfiak megfigyelik, sőt néhány nappal az eset előtt az utcán rátámadtak, és egy vascsővel megütötték.

Szorongó emberek

Úgy tűnik, ezek az események nem maradtak hatástalanok az orosz társadalomban. A Levada Center független közvélemény-kutató intézet felmérése szerint az emberek 57 százalékát valamennyire vagy nagyon aggasztja az a lehetőség, hogy a szíriai konfliktusból kialakulhat a harmadik világháború. Két évvel ezelőtt, 2016-ban még csak 48 százalék volt ez az arány.

A felmérés eredménye azzal magyarázható, hogy a szíriai polgárháború eszkalálódásáról szóló hírek erősen tükröződnek a médiában - véli Sztepan Goncsarov, a Levada szociológusa. A megkérdezettek 40 százaléka ugyanakkor véli úgy, hogy nem kell a harmadik világháború kitörésétől tartani.

A válaszadók harmada követi szoros figyelemmel a szíriai események, míg 55 százalékuk keveset tud róla. A felmérést 1600 ember megkérdezésével készítették, Oroszország 52 régiójában a múlt hónapban.

A fotó forrása: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2018, 2018.05.20 09:10

@atombandi: Hát akkor ennyi volt a nagy 'utkoztetes'? :DDD
Most lapítasz pár napot, aztán utána ugyanilyen gátlástalanul nyomod a hazugságaid, atombaromságaidat.
Ismerem a jellemtelen libsi fajtád.
(add meg a számlaszámod és küldök magyar klaviatúrára valót, h egyátalán le tudd írni az 'ütköztessük' szüt, csóri gazdasági menekült.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2018, 2018.05.18 14:16

@atombandi: "tudnal mutatni arrol valamit, hogy "bebizonyosodott", hogy nem vegyifegyver tamadas tortent?"
Ember!!! Már hetek óta várjuk a bizonyítékaitokat. De semmi. Azt hittem azt nem is kell elmagyaráznom, hogy először a gazdáidnak kellene mutatni valamit. Persze nem olyan arcátlan hazugságot amit a powell gazdád mutogatott iraki vegyi-fegyvernek.
Nagy a katyvasz a témában, de egy bizto: te nem tudod bizonyítani.

Mutatok pár érdekességet:
https://orientalista.hu/nem-volt-vegyifegyver-tamadas-a-dumai-szemtanuk-tanuvallomasai-hagaban-video/
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2018/04/az-egesz-tortenetet-megrendeztek-nemet.html

Más. A szkripal ügyben is teli pofával gyűlölködtél, aztán ott is hazudtak a tartóid:

"Csehországban gyártották a Skripal-mérgezéshez használt 'Novichok' idegmérget és nem Oroszországban" - közölte Milos Zeman, cseh elnök.
Kijelentette: "országában állították elő kis mennyiségben tesztelés céljára a Novicsok ideggázt, amit a brit kormány szerint az oroszok gyártottak"
... vagyis Oroszországra fogták és ennek nyomán a világ számos báb módra mozgatott országában tucatjával utasították ki az orosz diplomatákat.

Hazudtak az agresszor gazdáid 9/11, irak, líbia, szkripal és legnagyobb valószínűséggel a dúma esetében is. te meg ezeknek benyalsz csontig... bravó haver. Mennyi vérengzést akartok még?
Érdekes. A palesztinok tömeges mészárlása nem zavar sem téged sem a gazdáidat. Férgek vagytok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.05.18 10:14

@MLB2018:
tudnal mutatni arrol valamit, hogy "bebizonyosodott", hogy nem vegyifegyver tamadas tortent?
pont tegnap olvastam egy cikket arrol, hogy megvannak a bizonyitekok, utkoztessuk mar meg a ket hirforrast...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.05.18 08:18

Ruszki erőtlen gyenge ország, tudom van akik visszahoznák őket, Orbán is két kézzel kapaszkodik Putyin hátsó felén az övébe kapaszkodva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2018, 2018.05.18 08:10

@atombarom: ruszofób! Az agresszor gazdáid a nagy terroristaellenes háborújukban a terroristákat fegyverezték fel, azóta is őket támogatják. Persze te elhitted nekik, h ők a jófiúk. :)))))
A tetves gazdáid nélkül Szíria még mindig egy békés ország lenne.

Emlékszem pár hete, amikor a gáztámadásos kamutámadáson szörnyülködtél, mi a világ kevésbé naiv (értsd nem propaganda irányított idióta) része erősen kételkedtünk benne. Egyszerűen nem volt értelme aszad szempontjából. Persze tudom te nem gondolkozol, hanem a hírszerkesztők döntik el a 'gondoltaid'.
Erre a magaslóról leugattál nekem, h akkor sztem színészek vannak a felvételeken?
Aztán azóta bebizonyosodott h mekkora kamu volt az egész. :DDDDD
Na ilyen hülyére vesznek a liberálnáci gazdáid. idióta kis migráns, mondhatnám, atombarom...
Persze tudom most majd lapítasz pár napig, aztán megint nyomod az épületes atombaromságaid.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html