Harminc éve nem volt ilyen Németországban

A forgalom és a megrendelések növekedésével párhuzamosan csaknem harminc éve nem volt annyira optimista a német építőipar mint manapság a szövetségi statisztikai hivatal és az építőipari vállalatok képviseleti szervezete szerint.
Domokos László, 2018. június 22. péntek, 12:35
Fotó: Napi.hu

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kimutatása szerint áprilisban a 20 alkalmazottnál többet foglalkoztató német építőipari vállalatok 6,7 százalékkal több megrendelést kaptak mint egy évvel korábban. Az év első négy hónapjában pedig 6,8 százalékkal nőttek a megrendeléseik.

Az építőipari cégek forgalma áprilisban 12,5 százalékkal nőtt, bár ez részben az egy évvel korábbinál kettővel több munkanapnak tudható be. Január-áprilisban az építőipari cégek forgalma 8,2 százalékkal emelkedett - írta az MTI.

Az építőiparban az újraegyesítés óta nem volt olyan jó az üzleti hangulat mint most a német építőipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a Hauptverband der Deutschen Bauindustrie felmérése szerint. Minden negyedik vállalat az üzleti kondíciók javulására számít, négyből három pedig a jelenlegi kedvező kondíciók fennmaradása. Az építőipari vállalatoknak mindössze 3 százaléka elégedetlen jelenlegi helyzetével.

A Hauptverband der Deutschen Bauindustrie az ágazat forgalmának hat százalékos növekedését várja az idén.

HOZZÁSZÓLÁSOK