Három éve nem volt ilyen Svájcban

A svájci gazdaság 0,6 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest, ami 2014 vége óta a legnagyobb GDP-növekedés.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 30. csütörtök, 10:02
Fotó: Napi.hu

A svájci kormány gazdasági államtitkársága (SECO) által csütörtökön ismertetett adat szerint a szeptember végével záródott három hónapban különösen a feldolgozóipar és a szolgáltatási ágazat járult hozza a gazdasági növekedéshez. Az idei második negyedévben a GDP szerényebben, 0,4 százalékkal bővült.

Éves összevetésben a svájci gazdaság teljesítménye 1,2 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben a második negyedévi kisebb, 0,5 százalék növekedés után - írja az MTI. (Lassulni fog a magyar gazdaság - a kormány kedvenc intézete szerint is.)

A harmadik negyedévben 2,1 százalékkal nőtt a svájci kivitel elsősorban annak a hatására, hogy az elmúlt hónapokban gyengült a frank az euróhoz képest, miközben élénkült a kereslet az euróövezetben.

Az idei harmadik negyedévben a lakossági fogyasztás 0,4 százalékkal nőtt, az állami kiadások 0,5 százalékkal bővültek, a gép- és berendezésberuházás 0,9 százalékkal emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK