Az ügyész öt évet kért a hivatali hatalommal való visszaélés miatt, egy évet pedig a kiskorú prostituáltatásáért, valamint indítványozta a volt kormányfő egész életre szóló eltiltását közhivatal viselésétől. Nincs kétség, Rubynak szexuális kapcsolata volt Berlusconival, és ebből a lány anyagi hasznot húzott - fogalmazott az ügyész, aki szerint Berlusconi tudta, hogy Szívtipró Ruby, vagyis Karima el Mahrough a történtek idején kiskorú volt.

Közel hatórás vádbeszédében Boccassini felidézte a Szicíliába bevándorolt marokkói családban 1992 végén született Karima történetét. A családjától és az állami gondozásból is többször elszökött lány 2009-ben egy szépségversenyen ismerkedett meg Emilio Fedével, a Berlusconi birtokolta Rete4 televízióadó vezetőjével.

Ruby Fede segítségével 2010 elején érkezett meg Arcoréba, Berlusconi lombardiai villájába, ahol később többször is megfordult. "Nem felel meg a valóságnak, hogy a lány nyomorú sorstól menekült volna. Rubyt a negatív olasz álom, a könnyű pénzszerzés vágya hajtotta" - hangoztatta az ügyész. Hozzátette, hogy Ruby már a Berlusconival való megismerkedés előtt prostitúcióból élt.

Boccassini hangoztatta, hogy Rubyt "az intézmények képviselői használták ki, pont azok, akiknek védelmet kellett volna nyújtani a kiskorúnak". Közöttük az ügyész Nicole Minettit, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) volt politikusát említette, aki a vád szerint a "Madame" szerepét töltötte be, és Licia Ronzullit, a PdL európai parlamenti képviselőjét, aki szintén lányokat közvetített Berlusconihoz.

Ruby és Berlusconi kapcsolatára 2010 májusában derült fény, amikor Rubyt lopásért letartóztatták. Az akkori kormányfő személyesen telefonált a milánói idegenrendészetre a lány szabadon engedése érdekében. Silvio Berlusconi arra hivatkozott, hogy Ruby Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök unokahúga.

A vádbeszédet előtt a Canale5 tévéadó interjút sugárzott Berlusconival, aki tagadta, hogy tudta, Ruby kiskorú. Azt állította, villájában nem szexpartik, hanem "normális, elegáns" vacsorák zajlottak. Ruby is nyilatkozott, tagadva, hogy szexuális kapcsolata lett volna Berlusconival. Azt elismerte, hogy Berlusconitól egy év alatt 57 ezer euró "segítséget" kapott.

"Túlzottan szigorúnak és irreálisnak" nevezte a vád kérelmét Niccolo Ghedini Berlusconi védőügyvédje. A védelem június 3-án mond beszédet, a bírósági ítélet június 24-én várható.