Hatalmas áramkimaradásokra lehet számítani

Fehéroroszország ismét elmaradt az orosz áramszállításokból felhalmozódott adósságai törlesztésével, ezért az Inter Rao EESZ orosz exportőr kedden újra kilátásba helyezte, hogy szerdán 0 órától leállítja a szállításokat.
MTI-Eco, 2011. június 28. kedd, 09:33
Fotó:

Anton Nazarov, az orosz társaság szóvivője hangsúlyozta, hogy a konszern a törlesztő részlet beérkezését követően azonnal felújítja a szállításokat.A korábbi megállapodás értelmében a fehérorosz félnek a márciusi, áprilisi és májusi szállításokból felhalmozódott adósságát július 5-ig kell részletekben kifizetni.

Az Inter Rao a fizetések elmaradása miatt június 9-én 50 százalékkal csökkentette a szállításokat, amelyeket csak június 13-án újított fel, amikor megérkezett az összesen 1,5 milliárd rubeles adósság első részlete.

A június 20-án esedékes második részletet azonban Minszk nem utalta át. Az orosz fél már jelezte a szállítások leállítását, de újabb tárgyalások nyomán beleegyezett a határidő egy héttel, június 29-re történő elhalasztásába.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogar511, 2011.06.28 21:27

@Zodiakus: még ha Johny vagy Raptor írta volna ezt... :-(
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2011.06.28 20:43

Lassan itt is lesz egy Észak-Korea.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html