Hatalmas meglepetés készül a lengyeleknél - mi lesz a magyar kormány barátjával?

Újabb spekulációk jelentek meg a lengyel sajtóban a kormány átalakításáról, úgy tűnik, mégsem az országot ténylegesen vezető Jaroslaw Kaczynski ül be a miniszterelnöki székbe, hanem egyik elkötelezett híve.
Barabás Júlia, 2017. december 5. kedd, 10:17
Fotó: Getty Images

A korábbi spekulációk december elejére ígérték a lengyelországi kormányváltást, és úgy tűnik, nem sokat tévednek - derül ki a gazeta.pl tudósításából. Az országot kormányzó Jog és Igazságosság pártjának (PiS) vezetősége keddre virradó éjjel találkozott a kormányfővel, Beata Szydlóval, amit érdekes twitterüzenet követett.

Szydlo nem várta meg a reggelt, éjfél után azt írta: "Tekintet nélkül mindenre, a legfontosabb Lengyelország. Vigyázzatok a családra és a biztonság értékeire!"

A lengyel média szerint - legalábbis a mértékadó konzervatív Rzeczpospolita és a TOK FM rádió értesülései szerint - Szydlót eddigi helyettese és egyben pénzügyminiszter Mateusz Morawiecki válthatja a lengyel kormány élén. Úgy vélik, a PiS elnökének, Jaroslaw Kaczynskinek, az ország tényleges vezetőjének (képünkön) ez a legújabb ötlete. Morawiecki még az ünnepek előtt elfoglalhatja a kormányfői széket. Egy friss hír szerint ezért elhalasztották Morawiecki keddi külföldi utazását.

Korábban úgy szóltak a spekulációk, hogy maga Kaczynski veszi át a miniszterelnöki posztot, és az egyébként népszerű Szydlót a varsói főpolgármesteri székért állítják csatasorba. A döntésről állítólag tegnap este tájékoztatta a PiS politikusait a pártvezér, s ezt követően - éjfél után - ragadott mobil Szydlo a twitterezésre.

A nyitókép forrása: Getty Images

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.12.06 08:24

kis idióta antifeminista is, zavarja a nő ezen a poszton
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html