Hatalmas olajmezőt fedeztek fel Iránban

Az ország ismert olajkészleteit egyharmadával növelő olajmezőt fedeztek fel Iránban - jelentette be Haszan Róháni köztársasági elnök egy vasárnapi beszédében az MTI híre szerint.
Szepesi Anita, 2019. november 10. vasárnap, 13:53
Fotó: Getty Images

"Hatalmas, 53 milliárd hordó olajat rejtő mezőt fedeztünk fel az ország déli részén" - idézett a hivatalos iráni média a köztársasági elnöknek a közép-iráni Yazd városban tartott beszédéből.

A British Petroleum olajtársaság adatai szerint Irán 2017 végén a világon a negyedik legnagyobb, 157,2 milliárd hordós kitermelhető olajtartalékkal rendelkezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.11.12 07:35

Ismét a politikusi és újságírói nagyotmondás: hatalmas, gigantikus, óriási, stb. Ez a mező valóban nagy, de nagyon szar minőségű olajat tartalmaz, aminek csak töredékét lehet kitermelni. Azt sem éri meg, mert a rossz minőség miatt alig ér valamit. Arról nem is beszélve, hogy a kitermeléshez és feldolgozáshoz óriási befektetésre van szükség, amire Iránnak se pénze, se technológiája nincsen. Vagyis cseszhetik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html