El kell tüntetni egy teljes falut a Heathrow új kifutópályája miatt

Újabb részleteket árult el a Heathrow üzemeltetője a repülőtér 2050-ig várható fejlesztéséről a társadalmi konzultáció induló napján - írja az Airportal.
Szász Péter, 2019. június 18. kedd, 19:54
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A szerdán elindított társadalmi egyeztetés fő tárgya azonban a 2026-ig elkészülő harmadik futópálya, amely évtizedek óta indulatos vita tárgya.

A Masterplannek nevezett elsődleges kiviteli tervek szerint a harmadik futópályát úgy helyezték el, hogy a lehető legkevesebb embert érintsen a zaj, és megvédjék a vadon élő állatok élőhelyeit. A zaj- és környezeti terhelés csökkentése érdekében a repülőtér 6,5 órás éjszakai repülési tilalmat is be fog vezetni - olvasható a portálon.

A további tervek között szerepel új szállodák, többemeletes parkolók építése, az árukezelési kapacitás megduplázása, valamint a terminálok körüli és azokban kialakítandó zöld parkok, a repülőtér körüli zöld védőövezet benne sétáló- és kerékpár-útvonalakkal, új közösségi közlekedési kapcsolatok, alacsony emissziós zónák, valamint high-tech check-in és csomagkezelő zónák is.

Mint írták, a fejlesztéssel lehet csak felvenni a versenyt a folyamatosan bővülő utasforgalommal, nem mellesleg segít abban is, hogy a repülőtéri díjak a 2016-os szint közelében maradjanak, így a jegyárak is kedvezőbbek lehetnek.

A beruházáshoz viszont újabb földterületeket is vásárolnia kell a repülőtér üzemeltetőjének,

egy teljes falut és több mint 700 házat kell eltüntetni, amely útjában áll a fejlesztésnek. Folyókat, helyi utakat is el kell terelni, az M25-ös körgyűrűt pedig alagút alá kell vinni.

- írják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Katalin Kormos, 2019.06.18 20:14

A globálszélhámosok birodalmi lépegetője úgy lendül előre, hogy közben mindent letarol.
Remélem, majd a végén úgy is jár, mint a filmbeli kollégái....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html