Hepatitises sertéshússal fertőzhetett meg ezreket egy brit áruházlánc

A Hepatitis E egy speciális vírustörzsével megfertőzött emberek vásárlási szokásait vizsgálták brit kutatók, s úgy találták, hogy mindannyian egy bizonyos áruházlánc saját márkás sertéshús készítményeit fogyasztották - írta a 24.hu a Sun cikke alapján. A vírus májcirrózist és idegsorvadást is okozhat, a fertőzött hús az EU-ból, főleg Hollandiából és Németországból került Nagy-Britanniába.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 20. vasárnap, 17:39
Fotó: Shutterstock

Egyelőre 60 betegről tudnak, de az érintettek száma a becslések szerint elérheti a 150-200 ezret. A vírus szétterjedése miatti aggodalom folytán a helyi egészségügyi hatóság most ellenőrzi a véradásokon begyűjtött vért, a donorszerveket és -szöveteket is írja a portál.

A kutatók szerint  a fertőzöttek mind ugyanattól az áruházlánctól vásároltak saját márkás kolbászt és csomagolt, szeletelt sonkát, ám sem az egészségügyi hatóság, sem az élelmiszerfelügyelet nem hajlandó megnevezni a kérdéses áruházat, csak Supermarket X-ként hivatkoznak rá.

További részletek itt és itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix2, 2017.08.20 20:58

@Bahnsteig_Eins:
Hollandia háza táján komoly gondok lehetnek: tojásbotrány, húsbotrány, a túlsütött étolaj állati takarmányba keverésének ötlete is az ő környékükről származott.
Az ember azt hinné, hogy jó módú állam, odafigyelnek mindenre, meg demokrálé van, minden "átlátható", oszt' egy fenét! Pöcegödör az egész!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.08.20 18:36

@gyurta! Hami! Olcsó, EU-s, garantáltan nem magyar! Jó étvágyat!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html