Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tűzoltók a stájerországi Graz közelében fekvő Voitsbergi és Graz-környéki járásban kapták a legtöbb riasztást, de számos alkalommal vonultak ki a tartományban fekvő Leibnitz, Deutschlandsberg, Knittelfeld és Murau településekre is.

A vihar, a jégeső és az orkán erejű szél miatt víz árasztotta el a környékbeli garázsokat, pincéket és utcákat, a patakok és a Kainach folyó kilépett medréből, fák vezetékekre estek. Emiatt a tartomány nyugati részén több ezer háztartás maradt áram nélkül órákon át.

A délután és az éjszaka folyamán mintegy 700 tűzoltó volt bevetésen. Az utóbbi hét napban a vihar miatt a tartományi tűzoltók mintegy hétszáz alkalommal vonultak ki. A szombat este lezúduló jégeső miatt 1,3 millió eurós kár keletkezett a tartományban. Elsősorban a Graz közelében lévő szántóföldekben, legelőkben, gyümölcsösökben, veteményesekben és zőlőültetvényekben tett kárt a vihar, összesen négyezer hektárnyi terület érintett.

A Schwarzlsee tónál tartott Lake Festival szabadtéri zenei rendezvény néhány szombat esti programját zárt helyen tartották meg a vihar miatt. A karintiai Klagenfurttól északra fekvő Glödnitz településnél pincéket és középületekbe áramlott be az esővíz, több út járhatatlanná vált. Dél-Tirolban csaknem kétszáz alkalommal vonultak ki a tűzoltók elárasztott pincék, kidőlt fák és megrongálódott tetők miatt. A helyreállítási munkálatok késő éjszakáig tartottak.

Az osztrák meteorológiai szolgálat (ZAMG) szerint idén július extrém esős hónap volt, 25 százalékkal több csapadék hullott a szokásosnál, az átlaghőmérséklet 1,2 fokkal volt magasabb az ilyenkor megszokottnál.

Az előrejelzések szerint vasárnap egy hidegfront tör be az országba. Kezdetben napsütésre lehet számítani, leginkább az ország keleti és dél-keleti részén, aztán felhőszakadás, jégeső és orkánerejű szél várható. A fővárosban délután lesz záporeső. A legmagasabb hőmérséklet országszerte 23 és 33 fok között alakul.