Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vasárnapi kereskedelmi tilalom (részleges) bevezetése óta Lengyelországban a nagy kereskedelmi láncok megpróbálják kihasználni a nyitva hagyott kapukat, például az internetes értékesítés lehetőségét - írja a gazeta.pl. A francia Carrefour az élen jár ebben: október 21-étől kiterjeszti az online beszerzett áruk házhoz szállítását.

Eddig csak Varsóban és Sziléziában volt lehetőség erre, ám a következő időszakban az ország egész területén, a legkisebb falvakba is eljutnak a futárok. A vásárolók SMS-es módszerrel nyomon követhetik, merre jár a szállítmányuk.

Lengyelországban is lényegesen átalakulnak a vásárlási szokások: egyre többen keresgélnek az internetet, amit erősít, hogy a boltok a jövő évtől minden vasárnap zárva tartanak. (Idén még minden harmadik vasárnap kinyitottak.) Az internetes forgalom immáron eléri az egymilliárd zlotyt (75 milliárd forint), csak az első negyedévben 500 millió euróra emelkedett az értékesítés, ami háromszázalékos bővülés  az egy évvel korábbihoz képest. Nem meglepő, hogy a kiskereskedők az online értékesítésébe fektetik be a legnagyobb összegeket.