Hiába reménykedik Putyin, marad a szigor

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete egy vasárnapi televíziós interjúban közölte: Washington várhatóan fenntartja az Oroszország elleni szankciókat.
Szepesi Anita, 2017. június 4. vasárnap, 22:01
Fotó: MTI/AP

Haley a CNN hírtelevíziónak adott interjújában hangsúlyozta, hogy Washington fenntartja a Moszkva ellen hozott "erős és kemény" szankciókat, jóllehet sajtóhírek jelennek meg az enyhítésükről. "Nem tudok róla, hogy a kormányzat a szankciók enyhítését tervezné" - szögezte le Nikki Haley.

A nagykövet a CBS televíziónak nyilatkozva kijelentette: a nemzetközi közösség valóban aggódik amiatt, hogy Oroszország esetleg beavatkozott a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba, de Oroszország aggodalomra ad okot egy sor más megfontolásból is. Anélkül, hogy részleteiben kifejtette volna, mire gondol, a nagykövet úgy fogalmazott az amerikai-orosz kapcsolatokról: "továbbra is rajtuk tartjuk a szemünket, de megpróbálunk együtt dolgozni velük, amikor csak lehet" - írta az MTI.

Az Egyesült Államok 2014 márciusában, az ukrajnai Krím félsziget orosz megszállása után hozott szankciókat Oroszország ellen, ezeket Barack Obama akkori amerikai elnök rendeletben 2016 márciusában egy évre meghosszabbította, majd 2016 decemberében - újabb magánszemélyekre és vállalatokra kiterjesztve - tovább szigorította.

A szankciók Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetében lévő tisztségviselőket, üzletembereket és egy sor orosz vállalatot érintene. A szankciókkal sújtottak nem utazhatnak be az Egyesült Államokba, nem folytathatnak üzleti tevékenységet egyes amerikai vállalatokkal, és nem lehetnek pénzeszközeik amerikai bankokban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.06.04 23:44

Ezek a szankciók olyanok, mint elefántnak a szúnyogcsípés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html