Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az oroszoknak kevesebb mint fele szavazna Vlagyimir Putyin államfőre, ha most vasárnap lenne az országban az elnökválasztás - idézte a kormányközeli RBC intézet felmérésének eredményét a Moscow Times. Putyin 2018 márciusában 77 százalékos szavazati aránnyal nyert az államfőválasztáson, amelyen hatodik elnöki ciklusát kezdhette meg, ám ma csak 48 százalékra számíthatna.

A felmérést a Kreml megrendelésére készítették. Az elnök támogatottsága 70 százalék felett volt 2014-ben, amikor Oroszország annektálta az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet. Ennek tükrében kínos a jelenlegi mutató, főként ha figyelembe vesszük, hogy egy másik állami pénzből élő kutatóintézet nemrégiben azt találta, hogy a Putyin iránti bizalom 13 éve nem látott mélységbe került.

Az oroszok nem bíznak abban, hogy az életük holnap jobb lesz, mint amilyen ma - értékelte az eredményeket Valerij Fjodorov, az állami támogatásból élő VTsIOM közvélemény-kutató intézet vezetője. Ez volt az az közvélemény-kutató, amely a múlt héten arról számolt be, hogy Putyin teljesítményében immáron csak a választók 31,7 százaléka bízik. Általános népszerűségi mutatóját ez az intézet ennek ellenére 65,8 százalékra mérték.