Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Clinton kedden éjjel, amikor kiderült, hogy elveszítette az elnökválasztást, még nem jelent meg a nyilvánosság előtt, csak szerda délelőtt mondta el beszédét..

Hillary Clinton előtt volt alelnökjelöltje, Tim Kaine virginiai politikus mondott rövid beszédet, amelyben méltatta Clinton eddigi munkásságát, s hangsúlyozta, hogy mindaz, amit eddig tett, kivált a családok és a gyermekek érdekében, maradandó érték.

Pódiumra lépve Hillary Clinton percekig nem jutott szóhoz: könnyezve és sírva ugyan, de hosszú percekig tapsoltak hívei, a volt elnökjelölt nem győzte köszönni a támogatásukat. Majd rövid, de érzelmekkel telített beszédet mondott.

Clinton elmondta: felajánlotta támogatását republikánus riválisának, Donald Trump megválasztott elnöknek, s reméli, hogy Trump sikeres elnöke lesz valamennyi amerikainak.

Ez nem az az eredmény, amelyre számítottunk, sajnálom, és fájdalmas, de a mi kampányunk nem egyetlen emberről, nem is egyetlen választásról szólt, hanem arról, hogy erős, befogadó és nagylelkű országot építsünk - fogalmazott Clinton. Hangsúlyozta, hogy nyílt szívvel meg kell adni Trumpnak a lehetőséget, hogy sikeresen irányítsa az országot.

Kitért rá, hogy az amerikai demokrácia sajátja, hogy a hatalomátadás békés és zökkenőmentes, és fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a törvényességet, az egyenlő jogokat és a vallásgyakorlás szabadságát tiszteletben kell tartani.Állampolgári felelősségünk, hogy folytassuk a tisztességesebb Amerika felépítését - fogalmazott a politikus.

S miután kifejezte háláját és köszönetét Barack Obama jelenlegi elnöknek és feleségének, még arra is volt gondja, hogy biztassa nőtársait. Megjegyezte: nagyon büszke rá, hogy az "élharcosuk lehetett".

A CNN és az MSNBC hírtelevíziók kommentátorai nem mulasztották el megjegyezni, hogy Hillary Clinton lila reverzes, sötétszürke kosztümben volt, a gyász színeit öltötte, mint ahogyan férje, Bill Cinton volt elnök is lila nyakkendőt viselt.