Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szombaton a demokraták a három kis szigetből álló Amerikai Virgin-szigeteken tartották jelölőgyűlésüket, amelyekből Hillary Clinton került ki győztesen: hét delegátussal gyarapította az őt támogatók számát. Vasárnap Puerto Ricóban is előválasztásokat tartanak - hatvan küldöttről születik döntés - és bár közvéleménykutatások és felmérések híján elemzők nem vállalkoznak az esélyek jóslására, de abban egyetértés uralkodik, hogy a lakosság összetétele inkább Hillary Clintonnak kedvez, mintsem Bernie Sandersnek.

Vetélytársa, Bernie Sanders szenátor szombaton este, a kaliforniai Los Angelesben tartott sajtóértekezletén hitet tett az elnökjelöltségért folytatott küzdelem folytatása mellett, s úgy fogalmazott, hogy még az előválasztási folyamat befejezése után sem adja fel. Vagyis még az előválasztások után is győzködi majd a szuperdelegátusokat, hogy ne Hillary Clinton mellé álljanak, hanem az ő elnökjelöltségét támogassák.

Hillary Clintont jelenleg összesen 2313 delegátus támogatja, s közülük 544 a szuperdelegátus, vagyis az a kongresszusi küldött, akinek szabad voksa van, nem köti őt az előválasztási eredmény, s arra szavaz majd a konvención, akire akar.

A demokraták elnökjelöltségéhez 2383 küldött támogatása szükséges, és elemzők arra számítanak, hogy a jövő keddi kaliforniai előválasztásokon - ahol sok delegátusról döntenek majd - Clintonnak sikerül is elérnie, hogy meglegyen a jelöltséghez a szükséges számú küldött. Vetélytársát, Bernie Sanderst 1501 küldött támogatja, és 46 szuperdelegátust sikerült maga mögé állítania.