Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mi még csak most érkezünk a tél sok hóval, esetleg hófúvásokkal járó részéhez, a Magyarország körül lévő országokban azonban - elsősorban az autósoknak - egyre nagyobb veszélyeket okoz a fagyos idő. A Tátrában az önkéntes tárai mentőszolgálat már a negyedfokú vészjelzést is kiadta - adta hírül a lengyel gazeta.pl

Ez lavinaveszélyt is jelent és arra figyelmeztet, hogy a körülmények annyira veszélyesek, hogy nem javasolják a magas hegyekben a kirándulást. Mivel az újév 70 centiméter friss hóval köszöntött be, egyre rosszabb a helyzet és nem kizárt, hogy a kisebb-nagyobb lavinák indulnak el. A közeli napokban újabb havazásokra és viharos szélre kell számítani.

Számos kirándulóösvényt lezártak, például azt, amelyik a nevezetes Morskie Okóhoz (Tengerszem) vezet, és a média a kirándulások minden formájának elkerülését javasolja.

Fokozott a lavinaveszély Romániában a Páring, Retyezát és Sureanu hegységekben, mivel az elmúlt napokban lerakódott hóréteg nem tapadt meg eléggé, és bármikor elkezdhet csúszni a völgyek irányába - írta a Maszol. Az Agerpress hírügynökség szerint, a tengerszint felett 1800 méterrel lévő magasságokban fokozódott a lavinaveszély, de a Déli-Kárpátokban alacsonyabb helyeken is lehet erre számítani.

Kérik a turistákat, maradjanak a biztonságos sportpályák közelében, nehogy a szórakozás tragédiába forduljon.